Current post: Leerverzorging

Onderhoud van leren tassen
Je wilt jouw leren tassen natuurlijk lang mooi houden. Daarmee kom je niet alleen goed voor de dag maar je bespaart ook geld uit omdat je niet vaak een nieuwe tas hoeft te kopen. Om jouw tas netjes te houden kun je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen zodat de levensduur wordt verlengd.

Schoonmaken
Een leren tas schoonmaken is heel eenvoudig. Je kan met een gewone vochtige (let op, niet bij grove leerstructuren!) doek de tas schoonmaken en ontdoen van stof, lichte vlekken of bijvoorbeeld zand. Let er in ieder geval op dat je geen schoonmaakmiddelen gebruikt. Hierdoor kan het leer uitdrogen of verkleuren. Wanneer leer uitdroogt kan het gaan scheuren waardoor deze niet meer te repareren is. Vooral gladde leersoorten vereisen veel schoonmaak omdat deze leersoort gevoeliger is voor uitdroging.

Invetten of –sprayen
Leer is een natuurproduct, dat meestal van de huid van de koe wordt gemaakt. Leer bevat net als onze eigen huid poriën die moeten kunnen ademen. Vlekken van bijvoorbeeld koffie of andere doordringende producten zijn daarom ook moeilijk te reinigen. Het is daarom verstandig om de tas vanaf het begin goed schoon te houden en te behandelen met spray of leervet.
Het invetten van leer met bijvoorbeeld leervet of leerspray is een prima idee, mits je eerst het kopje schoonmaken hebt uitgevoerd. Wanneer het leer schoon is en ontdaan van stof, zand e.d. kun je de tas invetten of insprayen. Kijk met leervet wel uit dat je er niet te veel van gebruikt, hierdoor kan het leer verzadigd raken en zijn stevigheid verliezen. Het meest ideale is de leerspray, deze beschermt het leer en zorgt ervoor dat weersinvloeden worden beperkt.

Klaar voor een leren tas? Bekijk onze leren collectie op Tas&Ik.nl!