Current post: Cowboysbag: nubuck van de bovenste plank

Dat Cowboysbag goede leren tassen maakt is natuurlijk allang bekend. Maar het materiaal wat hiervoor wordt gebruikt is vaak het hoogwaardige Nubuck leer. Maar wat is dat nou eigenlijk?

Leer wordt van de huid van een (meestal) koe gemaakt. Nubuck is niet anders dan gewoon leer maar door het behandelproces en herkomst heeft het andere eigenschappen. Nubuck wordt van hoge kwaliteit leer gemaakt (vaak hogere kwaliteit dan gewoon leer), en wordt behandeld middels een schuureffect. Doordat de oppervlakte licht geschuurd is krijgt het een fluweelzachte uitstraling wat een beetje lijkt op suède. Het grote verschil is dat suède van de binnenkant van de huid wordt gemaakt en nubuck van de buitenkant. Hierdoor heeft nubuck een betere sterkte en is het dikker. Over het algemeen is nubuck dan ook duurder dan suède. De kwaliteit is echter ook een stuk hoger.

Cowboysbag maakt haar tassen grotendeels van deze hoge kwaliteitsleer en kan daarom tassen van hoge kwaliteit leveren. In onze webshop vind je natuurlijk een hele uitgebreide collectie van deze geweldige tassen.